Productbeschrijving
Artisjokken zijn bijzonder voedzaam. Ze zijn eetlustopwekkend, stimuleren lever en gal, bevorderen de vertering van vetten en verlagen het cholesterolgehalte.
TIP BIJ HET BEREIDEN: Artisjokken moeten op de snijvlakken onmiddellijk ingewreven worden met citroensap omdat ze anders donker verkleuren. Verder worden ze omzeggens altijd gekookt in ruim veel water. Als de blaadjes gemakkelijk loskomen als men er eentje probeert uit te trekken, zijn ze gaar. Laten afkoelen in het kookwater en nadien omgekeerd laten uitdruipen. Het artisjokkenseizoen loopt van augustus tot september. Ze zijn op hun best als je ze meteen na de aankoop gebruikt. Als u ze toch nog even wilt bewaren moet u een stukje van de stengel afknippen, inwikkelen in vochtig keukenpapier en ze in een plastic zak steken. Bewaar ze max. 2 dagen in de koelkast.
Het hart en het malse, vlezige gedeelte van de bladeren kunt u rauw eten in slaatjes. U kunt ze ook roosteren, vullen of stomen.